Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

Ανάλυση συνεργατών και δικτύωση

Lesson
Materials

Διάρκεια: 1 ώρα

Έκβαση μαθήματος: Μέχρι το τέλος αυτής της ενότητας, οι μαθητές θα είναι σε θέση να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα πράγματα προκειμένου να κάνουν μια πετυχημένη συνεργασία. Θα αποκτήσουν επίσης βασικές γνώσεις που συνίστανται σε συμβουλές σχετικά με την αποτελεσματική επιχειρηματική δικτύωση.

Entrepreneurial competences

IDEAS AND OPPORTUNITIES RESOURCES INTO ACTION
Spotting opportunities x Self-awareness and self-efficacy Taking the initiative x
Creativity x Motivation and perseverance x Planning and management x
Vision x Mobilising resources Coping with uncertainty, ambiguity and risk x
Valuing ideas Financial and economic literacy Working with others
Ethical and sustainable thinking Mobilising others Learning through experience x
Γνώση Δεξιότητες
Τι είναι η συνεργασία. Λήψη αποφάσεων.
Πώς να καταφέρετε μια επιτυχημένη συνεργασία. Χτίσιμο σχέσεων.
Αποτελεσματική επιχειρηματική δικτύωση. Δικτύωση.

Προσωπική ιστορία

Η Anna Vlasiuk (σελ.34-36) είναι από το Κίεβο. Το 2010, όταν ήταν 25 ετών, ήρθε στην Ιταλία για οικογενειακούς λόγους Η φωτογραφία ήταν το χόμπι της για πολλά χρόνια, ωστόσο είδε πως οι φωτογραφίες που δημοσίευε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λάμβαναν καλά σχόλια και άρχισε να δέχεται προσκλήσεις για φωτογραφίσεις γάμων και αρραβώνων από άτομα που δε γνώριζε καν. Ταυτόχρονα, η Άννα όφειλε να φροντίσει τον εαυτό της αλλά και τη μικρή της κόρη οπότε και άρχισε να οργανώνει την επιχείρησή της από το μηδέν. Χαρακτηρίζει τη δουλειά της ως <<λήψη φωτογραφιών με οτιδήποτε σχετίζεται με την αγάπη>> – βαπτίσεις, αρραβώνες, γάμους, κλπ. Η Άννα πιστεύει στην ισότητα των φύλων και αισθάνεται σαν η φωτογραφία να είναι ένα πεδίο που κυριαρχείται από άνδρες.

«Μερικές φορές νιώθω ότι το να είμαι φωτογράφος είναι μια πολύ απαιτητική σωματική δουλειά, γιατί πρέπει να μεταφέρω όλο τον εξοπλισμό μου κ.λπ. Ωστόσο, είναι πιο εύκολο για τις γυναίκες να δημιουργήσουν επαφή με τον πελάτη».

Λέει ότι δεν ψάχνει πραγματικά πελάτες, την βρίσκουν μόνη τους, κυρίως μέσω των κοινωνικών μέσων, του Facebook και του Instagram. Η πρώτη της επαφή με πελάτες συμβαίνει συνήθως μέσω του Skype για τη δημιουργία επαφής. Επίσης επικοινωνεί μαζί τους μέσω email. Για την Άννα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει τους πελάτες της πριν από τη λήψη.

Χάρη σε αυτήν την ενότητα, η Άννα θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς να κάνει αποτελεσματική επιχειρηματική δικτύωση.

Έγγραφα/Άρθρα:

Επιπλέον υλικό:

Τεστ προσωπικότητας: https://www.myersbriggs.org/my-mbti-personality-type/mbti-basics/home.htm?bhcp=1