Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

Επιχείριση στην ΕΕ

Lesson
Materials

Διάρκεια:: 1 ώρα

Έκβαση μαθήματος: Μέχρι το τέλος αυτής της ενότητας οι μαθητές θα γνωρίζουν τι είναι απαραίτητο για να ξεκινήσουν μια καινούρια εταιρεία στην ΕΕ και θα έχουν επίγνωση της επιχειρηματικότητας των γυναικών στην ΕΕ.

Entrepreneurial competences

IDEAS AND OPPORTUNITIES RESOURCES INTO ACTION
Spotting opportunities x Self-awareness and self-efficacy x Taking the initiative x
Creativity Motivation and perseverance Planning and management x
Vision x Mobilising resources Coping with uncertainty, ambiguity and risk
Valuing ideas x Financial and economic literacy x Working with others
Ethical and sustainable thinking Mobilising others Learning through experience
Γνώση Δεξιότητες
Πώς να ξεκινήσεις μια επιχείρηση στην ΕΕ. Ερευνητικές δεξιότητες.
Υποστήριξη και χρηματοδότηση. Συλλογή ενημερωτικών πόρων.
Γυναικεία επιχειρηματικότηταστην ΕΕ. Αξιολόγηση πηγών.

Προσωπική ιστορία

Η Alejandra Beccera (σελ.24-26) δούλευε στην τηλεόραση ως σχεδιάστρια στη Βενεζουέλα. Όταν μια από τις φίλες της πρότεινε να μετακομίσει στην Ισπανία, αποφάσισε να το δοκιμάσει. Πήρε άδεια από τη δουλειά της στη Βενεζουέλα και ήρθε στην Ισπανία για 3 μήνες. Τελικά της άρεσε η ζωή της εκεί και αποφάσισε να μείνει. Αρχικά, εργαζόταν ως σερβιτόρα, υπάλληλος γραφείου, διευθυντής τηλεφωνικού κέντρου, κάνοντας δουλειές που δεν είχαν τίποτα κοινό με την καριέρα της στη Βενεζουέλα.

Ωστόσο, με όλη την προηγούμενη εμπειρία της ως σχεδιαστρια μόδας στην τηλεόραση και στο στούντιο της, ήθελε πάντα να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση. Ακολούθησε αυτήν την κατεύθυνση για λίγο, στέλνοντας το βιογραφικό της σε διάφορους σχεδιαστές, αλλά λόγω της ακανόνιστης κατάστασής της οι απαντήσεις ήταν πάντα αρνητικές. Όταν τελικά πήρε την άδεια εργασίας της και φαινόταν ότι όλα θα μπορούσαν να αρχίσουν να κυλούν, άλλες περιοχές της ζωής της έγιναν περίπλοκες.

Η Alejandra συνιστά σε όλους όσους θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες να είναι πολύ πρόθυμοι, δυνατοί και να μην χάσουν την ελπίδα: «Μπορεί να είναι πολύ περίπλοκο λόγω όλων των εγγράφων που πρέπει να γίνουν, αλλά αν σας αρέσει αυτό που κάνετε και είστε παθιασμένοι με την ιδέα σας, δεν πρέπει να το αφήσετε στην άκρη ».

Χάρη σε αυτήν την ενότητα, η Alejandra θα μάθει τι πρέπει να κάνει για να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση στην ΕΕ με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα των γυναικών.

Ιστοσελίδες:

https://e-justice.europa.eu/content_find_a_company-489-en.do

 

Συμβουλή για μη Ευρωπαίους πολίτες/ Επιπλέον πηγές

Είναι αδύνατο, γενικά, να υποβάλετε αίτηση για εργασία σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μη Ευρωπαίος. Η ΕΕ απαιτεί από τους εργοδότες να βρουν κάποιον στην Ευρώπη πρώτα προτού μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν άδεια εργασίας για να προσλάβουν κάποιον εκτός ΕΕ. Ωστόσο, οι διάφορες χώρες έχουν πραγματικές ελλείψεις και δημοσιεύουν καταλόγους επαγγελμάτων για τα οποία επιτρέπουν στους εργοδότες να προσλαμβάνουν εκτός ΕΕ. Εάν η δουλειά σας είναι στη λίστα, αυξάνεται η πιθανότητα να εξασφαλίσετε μια εργασία στην Ευρώπη. Διαβάστε περισσότερα γι 'αυτό εδώ:

Πώς να βρείτε δουλειά στην ΕΕ ως μη Ευρωπαίος: https://www.eurojobs.com/blog/2018/04/06/find-job-eu-non-european/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους υπηκόους τρίτων χωρών, διαβάστε εδώ: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=470&langId=en

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα από την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΕ για τις 35 συμμετέχουσες χώρες: https://ec.europa.eu/eurostat/web/lfs