Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

Καταστήματα Δεύτερου Χεριού (Μεταχειρισμένα)

Lesson
Materials

Διάρκεια: 1 ώρα

Έκβαση μαθήματος: Στο τέλος αυτής της μονάδας ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να γνωρίζει τα βασικά σημεία των μεταχειρισμένων καταστημάτων, καθώς και ορισμένες εφαρμογές για να ξεκινήσει το ηλεκτρονικό τους κατάστημα από δεύτερο χέρι.

Entrepreneurial competences

IDEAS AND OPPORTUNITIES RESOURCES INTO ACTION
Spotting opportunities x Self-awareness and self-efficacy Taking the initiative
Creativity Motivation and perseverance Planning and management
Vision x Mobilising resources x Coping with uncertainty, ambiguity and risk
Valuing ideas x Financial and economic literacy Working with others x
Ethical and sustainable thinking x Mobilising others x Learning through experience
Γνώση Δεξιότητες
Γνωρίζοντας τις εναλλακτικές λύσεις κατανάλωσης που στοιχηματίζουν στη βιωσιμότητα. Δημιουργικότητα.
Να δημιουργήσει κριτική σκέψη για την απαξίωση ορισμένων προϊόντων. Υπεύθυνη και βιώσιμη κατανάλωση.
Επαναχρησιμοποίηση υλικών.
Κριτική σκέψη.

Προσωπική ιστορία

Η Μαρία γεννήθηκε στην Αλβανία το 1984. Και οι δύο γονείς της ήταν άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, και η Μαρία θυμάται ότι δεν ήταν σε θέση να αντέξουν οικονομικά τον βασικό σχολικό εξοπλισμό. Αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από την Αλβανία στην Αθήνα το 1993. Όταν μπήκαν στην Ελλάδα, η οικογένεια της Μαρίας παρουσίασε μεγάλη ξενοφοβία, τόσο από τις ελληνικές αρχές όσο και από τους απλούς ανθρώπους. Είχαν επίσης πολλά προβλήματα με τα έγγραφα μετανάστευσής τους. Η Μαρία και οι γονείς της ήταν αθεϊστές, αλλά έπρεπε να βαφτιστούν στην ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για να αλλάξουν τα ονόματά τους και να γίνουν μέλη της ελληνικής κοινότητας. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, η Μαρία άρχισε να παίρνει μαθήματα τέχνης και ειδικεύεται στο σχέδιο και τη ζωγραφική. Μετά το τέλος των σπουδών της, αποφάσισε να κάνει κάτι καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά σχετικό με τις σπουδές της. Η Μαρία χρησιμοποιεί ακρυλικό χρώμα για να αναζωογονήσει παλιά παπούτσια. Επί του παρόντος, έχει ένα μικρό εργαστήριο, όπου σχεδιάζει και χρωματίζει μεταχειρισμένα παπούτσια, μετατρέποντάς τα σε έργα τέχνης.

Η Μαρία εργάζεται εξ ολοκλήρου στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποιεί μεταχειρισμένα παπούτσια από καμβά επισκευάζοντας, βάφοντας και διακοσμώντας τα.

Εισαγωγή στη μονάδα εκμάθησης

“Καθώς η βιώσιμη μόδα γίνεται αναγκαιότητα και τάση, οι αγοραστές αναζητούν νέους τρόπους για να γεμίσουν τις ντουλάπες τους”.

Το κατάστημα δεύτερου χεριού (μεταχειρισμένα) είναι η απάντηση για την ενίσχυση του κόσμου της βιομηχανίας με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο! Η αγορά μεταχειρισμένων πραγμάτων δεν είναι καλή μόνο για το πορτοφόλι σας, αλλά και για τον πλανήτη που το καθιστά μια σοφή στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε.