Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

Κοινωνική επιχείρηση και φύλο

Lesson
Materials

Διάρκεια: 1 ώρα

Έκβαση εκμάθησης: Οι μαθητές θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις σχετικά με την κοινωνική και αλληλέγγυη οικονομία, την κοινωνική επιχείρηση και τη σχέση με το φύλο.

Γνώση Δεξιότητες
Γνωρίζουμε την ιδέα της κοινωνικής επιχείρησης Κριτική σκέψη.
Ερευνούμε τους όρους της κοινωνικής και κυκλικής οικονομίας
Αναλογιζόμαστε την κοινωνική επιχείρηση και το φύλο

Προσωπική ιστορία:

Η Άννα γεννήθηκε στη Λευκορωσία, το 1959. Παντρεύτηκε στρατιωτικό υπάλληλο και απέκτησαν μαζί μια κόρη. Ωστόσο ο άντρας της σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της πυρηνικής καταστροφής στο Chernobyl.
Η Άννα δεν είχε οικονομίες και καμία τεχνική δεξιότητα εκτός από την επιδιόρθωση και την επισκεύη ρούχων. Έτσι, αναγκάστηκε να εργασθεί ως μοδίστρα.
Το 2005, επισκέφθηκε μια φίλη της στην Ελλάδα, η οποία την ενθάρρυνε να μετακομίσει στον Πειραιά, στην Ελλάδα. Η Anna αποφάσισε να το κάνει.
Σε πολύ λίγους μήνες, ίδρυσε τη δική της τοπική επιχείρηση σχεδιασμού και πώλησης χειροποίητων καλτσών.

– Η Anna σημειώνει οτι έχει παρατηρήσει διακρίσεις λόγω φύλου απέναντι σε άλλες γυναίκες επιχειρηματίες, ωστόσο δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, η ίδια.

Εισαγωγή στην Ενότητα Εκμάθησης

Με αυτήν την ενότητα σκοπεύουμε να εισάγουμε σύντομα συγκεκριμένες έννοιες του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίες είναι συγκεκριμένη εναλλακτική και λαμβάνουν μέρος σε κριτήρια και αξίες που είναι αξιοσέβαστα στην πραγματικότητα των ανθρώπων και έχουν μεγαλύτερη κοινωνική αξία.

  • Κοινωνική επιχείρηση
  • Κοινωνική και αλληλέγγυη οικονομία
  • Κυκλική οικονομία
  • Είδη κοινωνικής επιχείρησης
  • Κοινωνική επιχείρηση και γένος