Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

Χρώματα και μοτίβα

Lesson
Materials

Διάρκεια: 1 ώρα

Έκβαση μαθήματος: Μετά από αυτήν την ενότητα θα γνωρίζετε τα βασικά της θεωρίας χρωμάτων, καθώς και τη σχέση της με τη μόδα.

Entrepreneurial competences

IDEAS AND OPPORTUNITIES RESOURCES INTO ACTION
Spotting opportunities Self-awareness and self-efficacy Taking the initiative x
Creativity x Motivation and perseverance Planning and management
Vision x Mobilising resources x Coping with uncertainty, ambiguity and risk
Valuing ideas Financial and economic literacy Working with others
Ethical and sustainable thinking x Mobilising others Learning through experience x
Γνώση Δεξιότητες
Μάθετε να αναγνωρίζετε χρώματα και πώς να τα χρησιμοποιείτε για δικό μας συμφέρον. Δημιουργικότητα.
Να γνωρίζετε και να μας εισαγάγετε στη θεωρία του χρώματος. Κριτική Σκέψη
Εστιάζοντας περισσότερο στον τομέα της μόδας, ανακαλύπτοντας τι είναι το Pantone, πώς χρησιμοποιούνται οι εκτυπώσεις και προσέγγιση πιθανών πελατών ανάλογα με την περιοχή και την ώρα του έτους. Ανάλυση της πραγματικότητας που βρίσκετε τον εαυτό σας.
Βιωσιμότητα

Προσωπική ιστορία

Στη Βενεζουέλα, η Alejandra δούλευε στην τηλεόραση ως σχεδιάστρια. Όταν μια από τις φίλες της της πρότεινε να μετακομίσει στην Ισπανία, αποφάσισε να το δοκιμάσει. Πήρε χρόνο από τη δουλειά της στη Βενεζουέλα και ήρθε στην Ισπανία για 3 μήνες. Τελικά της άρεσε η ζωή της εκεί και αποφάσισε να μείνει. Αρχικά, εργαζόταν ως σερβιτόρα, υπάλληλος γραφείου, διευθυντής τηλεφωνικού κέντρου, κάνοντας δουλειές που δεν είχαν τίποτα κοινό με την καριέρα της στη Βενεζουέλα. Ωστόσο, με όλη την προηγούμενη εμπειρία της ως σχεδιάστρια μόδας στην τηλεόραση και στο στούντιο της, ήθελε πάντα να την ξεκινήσει την επιχείρηση. Ακολούθησε αυτήν την κατεύθυνση για λίγο, στέλνοντας το βιογραφικό της σε διάφορους σχεδιαστές, αλλά λόγω της ακανόνιστης κατάστασής της οι απαντήσεις ήταν πάντα αρνητικές. Όταν τελικά πήρε την άδεια εργασίας της και φαινόταν ότι όλα θα μπορούσαν να αρχίσουν να κυλούν, άλλες περιοχές της ζωής της έγιναν περίπλοκες. Η Alejandra γνωρίζει ότι ο κόσμος της μόδας είναι πολύ περίπλοκος και πολύ κλειστός, οπότε αποφάσισε να ξεκινήσει κάτι μικρό, κάνοντας ρούχα για παιδιά και εφήβους στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τη δική της ραπτομηχανή. Διδάσκει επίσης μαθήματα ραπτικής και εργαστήρια. Δημιουργεί τα δικά της μοτίβα και λατρεύει να χρησιμοποιεί φωτεινά, εντυπωσιακά χρώματα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου έμαθε να χρησιμοποιεί και να συνδυάζει όλα τα χρώματα.

Εισαγωγή στην διδακτική ενότητα

Οι μαθητές θα μάθουν να προσδιορίζουν διαφορετικές έννοιες που είναι ενδιαφέρουσες και θα τους προσφέρουν ένα παγκόσμιο και κάπως αντικειμενικό όραμα για αυτήν τη διδακτική ενότητα.

  1. Τι είναι το χρώμα;
  2. Θεωρία χρωμάτων
  3. Ψυχολογία χρώματος στη μόδα
  4. Χρώμα Κύκλος και Pantone
  5. Βαφή χειροποίητων υφασμάτων
  6. Εκτυπώσεις

Βίντεο: