Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

ENT8-A1. Τι είναι η επικοινωνία;

Topic
Materials

ΩΡΑ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΣΕ ΛΕΠΤΑ): 30’

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε αυτήν τη δραστηριότητα θα μάθετε για την επικοινωνία, τη διαδικασία και τους διαφορετικούς τύπους της.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΜΑΘΑΙΝΩ

Χαρτογράφηση μυαλού.

Δημιουργήστε έναν χάρτη μυαλού για επικοινωνία σε 3 λεπτά Τι είναι η επικοινωνία; Μπορείτε να δώσετε έναν σύντομο ορισμό;

Καταιγισμός ιδεών.

Τι γνωρίζετε για τη διαδικασία επικοινωνίας; Πόσα είδη επικοινωνίας γνωρίζετε; Γνωρίζετε την επικοινωνία των 7 C; Γράψτε τις απαντήσεις σας σε ένα φύλλο χαρτιού σε 10 λεπτά.

Η επικοινωνία είναι απλώς η πράξη της μεταφοράς πληροφοριών από ένα μέρος, άτομο ή ομάδα σε άλλο. Κάθε επικοινωνία περιλαμβάνει (τουλάχιστον) έναν αποστολέα, ένα μήνυμα και έναν παραλήπτη. Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η επικοινωνία είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ περίπλοκο θέμα. Η μετάδοση του μηνύματος από τον αποστολέα στον παραλήπτη μπορεί να επηρεαστεί από ένα τεράστιο φάσμα πραγμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν τα συναισθήματά μας, την πολιτιστική κατάσταση, το μέσο που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία, ακόμη και την τοποθεσία μας. Η πολυπλοκότητα είναι γιατί οι καλές δεξιότητες επικοινωνίας θεωρούνται τόσο επιθυμητές από τους εργοδότες σε όλο τον κόσμο: η ακριβής, αποτελεσματική και σαφής επικοινωνία είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη.

Διαβάστε περισσότερα για την επικοινωνία εδώ:

https://www.skillsyouneed.com/ips/what-is-communication.html

Έπειτα, δείτε αυτό το βίντεο:

Τι είναι επικοινωνία;

https://www.youtube.com/watch?v=RkebtEk2zU0

KANETE
Παρακολουθήστε ξανά το παραπάνω βίντεο, αλλά αυτή τη φορά κρατήστε σημειώσεις για να τις συγκρίνετε με τις απαντήσεις σας σχετικά με τη δραστηριότητα “Καταιγισμός ιδεών”. (10 λεπτά).

Χαρτί, στυλό ή μολύβι, πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω συσκευής (υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, Smartphone, tablet).