Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

FAS7-A2. Ανάδειξη καταστημάτων δεύτερου χεριού

Topic
Materials

ΩΡΑ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΣΕ ΛΕΠΤΑ): 30’

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην επόμενη δραστηριότητα μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τον κόσμο των μεταχειρισμένων καταστημάτων.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΧΕΡΙΟΥ

Η άνοδος των μεταχειρισμένων καταστημάτων αυτή τη στιγμή οφείλεται στην αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με το κλίμα σε πολλούς ανθρώπους και επίσης στις διάφορες οικονομικές κρίσεις στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, χάρη εν μέρει στα μεταχειρισμένα καταστήματα, η vintage κουλτούρα σημείωσε αύξηση όσον αφορά τους ανθρώπους που την ακολουθούν, καθώς είναι πολύ εύκολο να βρείτε προϊόντα από άλλες εποχές σε αυτά τα καταστήματα. Ενώ πριν από λίγα χρόνια, τα μεταχειρισμένα καταστήματα θεωρήθηκαν μια επιλογή που απευθύνεται σε άτομα με χαμηλούς οικονομικούς πόρους, είναι τώρα μια εναλλακτική λύση για τους λάτρεις των άλλων εποχών, για άτομα που μετακινούνται εντός του vintage πολιτισμού ή άτομα που αναζητούν μια εναλλακτική λύση η κουλτούρα της μαζικής και άμεσης καταναλωτικότητας που προσφέρουν οι μάρκες και τα καταστήματα. “Το ντύσιμο εθελοντικά από δεύτερο χέρι προτείνει διάκριση, πολιτιστικό και οικονομικό. Ικανοποιεί την επιθυμία να είναι διαφορετική, να ξεφύγει από τον τυπικό καταναλωτή και να επενδύσει χρόνο στην καλλιέργεια της πρωτοτυπίας χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιήσει την τάξη ή το προνόμιο του χρήματος”, δηλώνει ο Le Zotte.

 Σας προσκαλούμε να διαβάσετε αυτό το σημαντικό άρθρο: Μείωση / επαναχρησιμοποίηση / εκ νέου πώληση: https://luxsecondchance.com/blogs/fashion-news/sustainability-just-a-trend-or-the-new-way-to-shop

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να πάρετε μερικές ιδέες για μεταχειρισμένα καταστήματα: https://www.youtube.com/watch?v=eMSTzU8Tu_8 (5’05 λεπτά)

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ

  • Γράξτε ένα έπιπλο ή ρούχα που σκέφτεστε να το πουλήσετε ξανά.  
  • Τι θα κάνεις με τα χρήματά του;