Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

FAS7-A3. Τύποι καταστημάτων δεύτερου χεριού

ΩΡΑ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΣΕ ΛΕΠΤΑ): 15’

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην επόμενη δραστηριότητα μπορούμε να μάθουμε λίγο περισσότερα για τους πιο συνηθισμένους τύπους μεταχειρισμένων καταστημάτων.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ

ΕΙΔΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΧΕΡΙΟΥ

 Προς το παρόν διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία μεταχειρισμένων αντικειμένων: σπίτι, αυτοκίνητα, έπιπλα, ρούχα, βιβλία κ.λπ. και αυτά μπορούν να προβληθούν σε διαφορετικές πλατφόρμες και σε διαφορετικές κατηγορίες. Από τη μία πλευρά, μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε από εκείνα που πωλούνται στο διαδίκτυο, όπου πλατφόρμες όπως η Wallapop, έχουν κάνει ένα όνομα για την πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων σε καλή κατάσταση, και σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε επίσης να βρούμε μέσα τους, διαφορετικά κατηγορίες που σας επιτρέπουν να περιορίσετε την αναζήτηση προϊόντων λόγω της μεγάλης ποικιλίας που μπορούμε να βρούμε σε αυτά. Μπορείτε να βρείτε μερικά άλλα παραδείγματα εδώ: https://www.fleamarketinsiders.com/5-best-apps-for-second-hand-trade-in-europe/

Αλλά από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε να έχουμε στη διάθεσή μας φυσικά καταστήματα στα οποία μπορούμε να δούμε χωρίς οθόνες τα προϊόντα που αναζητούμε. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να τα βρούμε τόσο από συγκεκριμένες κατηγορίες (καταστήματα ρούχων, βιβλιοπωλεία, διακοσμητικά είδη, ηλεκτρονικά, αυτοκίνητα…) και από καταστήματα που συγκεντρώνουν διαφορετικά προϊόντα από διαφορετικές κατηγορίες, όπως αυτά που εμφανίζονται στο προηγούμενο βίντεο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να ξεκινήσετε το δικό σας κατάστημα από δεύτερο χέρι, μπορείτε να βρείτε βοήθεια στον δήμο όπου θέλετε να δημιουργήσετε το κατάστημά σας για να μάθετε πώς μπορείτε να δεχτείτε δωρεές. Επίσης, θεωρήστε ότι είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζετε τους πελάτες σας δίκαια. Θα το θυμούνται αυτό και πιθανότατα θα επιστρέψουν στο κατάστημα ξανά. Για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://smallbiztrends.com/2016/07/open-a-second-hand-shop.html

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ

Βγείτε στο δρόμο και αναζητήστε μεταχειρισμένα καταστήματα. Μάθετε για την ιστορία τους, τι πωλούν, τι είδους πελάτες έχουν και πώς διαφημίζουν το κατάστημά τους. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μια νέα στολή, σκεφτείτε το τοπικό σας κατάστημα λιτότητας.