Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

Ηλεκτρονικές αγορές

Lesson
Materials

Διάρκεια: 1 ώρα

Έκβαση μαθήματος: Μέχρι το τέλος αυτής της ενότητας, οι μαθητές θα ενημερωθούν πλήρως για τη διαδικασία των ηλεκτρονικών αγορών και την ουσία του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Entrepreneurial competences

IDEAS AND OPPORTUNITIES RESOURCES INTO ACTION
Spotting opportunities x Self-awareness and self-efficacy Taking the initiative x
Creativity x Motivation and perseverance x Planning and management
Vision x Mobilising resources Coping with uncertainty, ambiguity and risk
Valuing ideas x Financial and economic literacy Working with others
Ethical and sustainable thinking Mobilising others Learning through experience x
Γνώση Δεξιότητες
Τι είναι οι ηλεκτρονικές αγορές ή οι διαδικτυακές αγορές; Πώς να αγοράσετε διαδικτυακά (κριτική σκέψη).
Συμβουλές για την αγορά ρούχων διαδικτυακά Συμβουλές για αγορά ρούχων στο διαδίκτυο (διαβούλευση)
Τι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο; Ξεκινήστε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου από την αρχή (δεξιότητες έρευνας και οργάνωσης).

Η Isabella (σελ.65-66) γεννήθηκε στη Βραζιλία το 1980. Το 2013, λόγω των υψηλών επιπέδων ανεργίας και πληθωρισμού, άρχισε να σχεδιάζει τη μετακόμισή της στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι αλλαγές στο σύστημα μετανάστευσης των ΗΠΑ το κατέστησαν εξαιρετικά δύσκολο για να εισέλθει νόμιμα στη χώρα. Ως εκ τούτου, η Ευρώπη έγινε μια ελκυστική επιλογή για αυτήν. Είχε ήδη φίλους που ζούσαν στην Ελλάδα, οπότε μετακόμισε στην Αθήνα. Σήμερα, σημειώνει ότι η διαδικασία παραλαβής όλων των εγγράφων μετανάστευσης και της παραμονής και άδειας εργασίας ήταν εξαντλητική λόγω της γραφειοκρατίας των ελληνικών αρχών.

Στην αρχή, δίδαξε χορούς Λατινικής Αμερικής μερικής απασχόλησης, αλλά η πληρωμή ήταν αρκετά χαμηλή. Μια φίλη πρότεινε να χρησιμοποιήσει τις γλωσσικές της δεξιότητες και να υποβάλει αίτηση για εργασία στο τηλεφωνικό κέντρο για υποστήριξη πελατών από την Πορτογαλία.

Αυτό άλλαξε εντελώς την ποιότητα της ζωής της. Ήταν τελικά ικανοποιημένη με τον μισθό της και τώρα είχε τη δυνατότητα να επιδιώξει τα άλλα ενδιαφέροντά της, όπως η μόδα. Της άρεσε να σχεδιάζει ρούχα, να δημιουργεί σχέδια και να εξετάζει περιοδικά μόδας.

Η Isabella έγινε αυτοδίδακτος μοδίστρα και σχεδιαστής, ο οποίος σήμερα διαθέτει το δικό της εργαστήριο μόδας και σχεδιάζει φούστες. Προωθεί τις φούστες της μέσω των πλατφορμών κοινωνικών μέσων, ιδίως του Facebook. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιεί διαδικτυακές πλατφόρμες για την προώθηση των προϊόντων της και σημειώνει ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες δεν είναι τόσο άμεσες και αποτελεσματικές όσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χάρη σε αυτή την ενότητα, η Isabella θα μάθει για τα ηλεκτρονικά καταστήματα και το ηλεκτρονικό εμπόριο και θα αρχίσει να σκέφτεται τρόπους για να επεκτείνει την επιχείρησή της στο διαδίκτυο.