Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

ENT5-A2. Τι είναι το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων; Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ΣΔΚ;

Topic
Materials

ΩΡΑ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΣΕ ΛΕΠΤΑ): 30’

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε αυτήν τη δραστηριότητα, θα μάθετε τι είναι ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων και πώς να φτιάξετε ένα.

Γιατί πρέπει να αναπτύξετε το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων (ΣΧΔ);

Τα άτομα πρέπει να υιοθετήσουν μια βήμα προς βήμα προσέγγιση σε κρίσιμες καταστάσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, το CMP μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή και τη διαχείριση μιας κρίσης. Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε ορθολογικά και να αναπτύξουμε στρατηγικές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η σκέψη για τις στρατηγικές σας ανάντη σας επιτρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω από την κατάσταση και να αποφύγετε λάθη. Το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων βοηθά τους υπαλλήλους να υιοθετήσουν μια εστιασμένη προσέγγιση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Άτομα που εκπροσωπούν την ομάδα διαχείρισης κρίσεων διαμορφώνουν σχέδιο διαχείρισης κρίσεων για τη μείωση των συνεπειών της κρίσης στο χώρο εργασίας. Τέτοια σχέδια μειώνουν την αστάθεια και την αβεβαιότητα μεταξύ των εργαζομένων και τους βοηθούν να επικεντρωθούν στην εργασία τους.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΜΑΘΑΙΝΩ

Πώς να φτιάξετε το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων; 4 βήματα για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού σχεδίου διαχείρισης κρίσεων:

  1. Ταυτοποιείστε το πρόβλημα το οποίο οδηγεί στην κρίση
  2. Συζητήστε προβλήματα με τους συνεταίρους σας. Σε ένα ανοιχτό φόρουμ για όλους να μοιραστούν τη γνώμη τους.
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ακριβείς πληροφορίες. Μην βασίζεστε σε εικασίες και υποθέσεις. Ελέγξτε ξανά τα στοιχεία σας πριν από την υποβολή της τελικής ερώτησης
  4. Το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων δεν πρέπει να εστιάζεται μόνο σε τρόπους για να ξεπεραστεί η κρίση αλλά και να καταστήσει αποτελεσματικές τις διαδικασίες.

Δραστηριότητα: 20 λεπτά για να πραγματοποιήσετε το δικό σας Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων. Για να σας βοηθήσουμε, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω πόρους (βίντεο και άρθρα) για να σας καθοδηγήσουμε σε αυτή τη δομή.