Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

ENT7-A1. Μαθαίνουμε σχετικά με τη συνεργασία

Topic
Materials

ΩΡΑ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΣΕ ΛΕΠΤΑ): 40′

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε αυτήν τη δραστηριότητα θα μάθετε για τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε μια συνεργασία και πώς θα μπορούσατε να την κάνετε πετυχημένη.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Καταιγισμός ιδεών (5 λεπτά)

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι πρέπει να κάνετε για να βρείτε έναν κατάλληλο συνεργάτη για να συνεργαστείτε και να ξεκινήσετε μια επιχείρηση;

Γράψτε τα σε ένα κομμάτι χαρτί.

ΜΑΘΑΙΝΩ

Μια εταιρική σχέση είναι μια επιχειρηματική οργάνωση με δύο ή περισσότερα άτομα ως ιδιοκτήτες.

Προτού βρείτε ποιος θα σας ενώσει σε μια συνεργασία, συνιστάται να ελέγξετε τον πιθανό συνεργάτη σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μάθετε για τους ρόλους, τις ευθύνες και την πληρωμή, ποιος πρόκειται να κάνει τι για να λειτουργήσει ομαλά η επιχείρηση. Κρίσιμος ρόλος σε αυτό θα παίξει το είδος της συνεργασίας που θα θέλατε να δημιουργήσετε. Για περισσότερες λεπτομέρειες, σας προτείνουμε να διαβάσετε το ακόλουθο άρθρο:

Πώς να ξεκινήσετε μια συνεργασία σε 7 εύκολα βήματα

https://www.thebalancesmb.com/easy-steps-to-start-a-partnership-4150373

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερα για έναν πιθανό συνεργάτη, προτού υπογράψετε συμβόλαιο, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο τα οικονομικά και η οικογενειακή του ζωή μπορεί να επηρεάσουν την επιχείρηση.

https://www.entrepreneur.com/slideshow/300168

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους επέκτασης της πελατειακής σας βάσης είναι η συνεργασία με άλλη εταιρεία. Μόλις βρείτε το συνέταιρό σας, συνεργαστείτε για να δημιουργήσετε κάτι που θα ωφελήσει και τους δύο για τα επόμενα χρόνια. Διαβάστε παρακάτω τέσσερις τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει τη συνεργασία σας για επιτυχία:

https://www.inc.com/rhett-power/4-ways-to-build-a-successful-partnership.html

ΚΑΝΕΤΕ

Η ικανότητα ενός επιχειρηματία να σφυρηλατήσει μια στρατηγική εταιρική σχέση (είτε πρόκειται για επιχειρηματική συνεργασία, κοινοπραξία ή βραχυπρόθεσμη συμμαχία) είναι κρίσιμη για τη συνεχή οικονομική επιτυχία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε στρατηγικές συνεργασίες που είναι κερδοφόρες:

https://www.entrepreneur.com/article/234425
Αφού διαβάσετε όλα τα παραπάνω άρθρα, κάντε το σχέδιό σας για την επιλογή του καταλληλότερου συνεργάτη για εσάς. Γράψτε 10 πράγματα που θα θέλατε να γνωρίζετε για τον πιθανό συνεργάτη σας και 5 πράγματα που θεωρείτε πιο σημαντικά για να δημιουργήσετε μια win-win στρατηγική συνεργασία. (15 λεπτά).

Χαρτί, στυλό ή μολύβι, πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω συσκευής (υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, smartphone, tablet)