Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

FAS10-A2. Πώς να δημιουργήσετε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου

Topic
Materials

ΩΡΑ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΣΕ ΛΕΠΤΑ): 20’

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε αυτήν τη δραστηριότητα θα γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα διαφορετικά μοντέλα του και πώς να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας ηλεκτρονικού εμπορίου από το μηδέν.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Καταιγισμός ιδεών

Τι εννοούμε με το ηλεκτρονικό εμπόριο; Πόσα είδη μοντέλων ηλεκτρονικού εμπορίου γνωρίζετε; Απαντήστε σύντομα σε 5 λεπτά.

ΜΑΘΕΤΕ

«Ο τυπικός ορισμός του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μια εμπορική συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω του Διαδικτύου. Διαδικτυακά καταστήματα όπως Amazon, Flipkart, Shopify, Myntra, Ebay, Quikr, Olx είναι παραδείγματα ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Το ηλεκτρονικό εμπόριο, επίσης γνωστό ως ηλεκτρονικό εμπόριο ή διαδικτυακό εμπόριο, αναφέρεται στην αγορά και πώληση αγαθών ή υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου και στη μεταφορά χρημάτων και δεδομένων για την εκτέλεση αυτών των συναλλαγών. Το ηλεκτρονικό εμπόριο χρησιμοποιείται συχνά για αναφορά στην πώληση φυσικών προϊόντων στο διαδίκτυο, αλλά μπορεί επίσης να περιγράψει κάθε είδους εμπορική συναλλαγή που διευκολύνεται μέσω του Διαδικτύου. Ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο αναφέρεται σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας μιας διαδικτυακής επιχείρησης, το ηλεκτρονικό εμπόριο αναφέρεται συγκεκριμένα στη συναλλαγή αγαθών και υπηρεσιών. …

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι μοντέλων ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορούν να περιγράψουν σχεδόν κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων.

  1. Επιχείρηση προς καταναλωτή (B2C): Όταν μια επιχείρηση πωλεί ένα αγαθό ή μια υπηρεσία σε έναν μεμονωμένο καταναλωτή (π.χ. αγοράζετε ένα ζευγάρι παπούτσια από έναν διαδικτυακό λιανοπωλητή).
  2. Επιχείρηση σε επιχείρηση (B2B): Όταν μια επιχείρηση πωλεί ένα αγαθό ή μια υπηρεσία σε μια άλλη επιχείρηση (π.χ. μια επιχείρηση πουλά λογισμικό ως υπηρεσία για χρήση από άλλες επιχειρήσεις)
  3. Καταναλωτής σε καταναλωτή (C2C): Όταν ένας καταναλωτής πωλεί ένα αγαθό ή μια υπηρεσία σε έναν άλλο καταναλωτή (π.χ. πουλάτε τα παλιά έπιπλα σας στο eBay σε άλλο καταναλωτή).
  4. Καταναλωτής προς επιχείρηση (C2B): Όταν ένας καταναλωτής πωλεί τα δικά του προϊόντα ή υπηρεσίες σε μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό (π.χ. ένας επηρεαστής προσφέρει έκθεση στο διαδικτυακό κοινό του με αντάλλαγμα αμοιβής ή ένας φωτογράφος αδειοδοτεί τη φωτογραφία του για χρήση από μια επιχείρηση).

Διαβάστε περισσότερα για το ηλεκτρονικό εμπόριο εδώ: https://www.toppr.com/guides/business-environment/emerging-trends-in-business/electronic-commerce/ και εδώ: https://www.shopify.com/encyclopedia/what-is-ecommerce

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ

Σκεφτείτε τι θα κάνατε για να δημιουργήσετε την επιτυχημένη επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου σας από το μηδέν και φυσικά τον ιστότοπό της επιχείρησής σας. Οργανώστε τις σκέψεις σας σε ένα σχέδιο. (10 λεπτά)

Μπορείτε να εμπνευστείτε από εδώ: https://www.ecommerceceo.com/start-ecommerce-business/

Χαρτί, στυλό ή μολύβι, πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω συσκευής (υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, Smartphone, tablet).