Επιχειρηματικότητα
Μόδα και Δημιουργική Επιχείρηση

FAS7-A1. Τα πρώτο χέρι είναι υπερεκτιμημένα

ΩΡΑ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΣΕ ΛΕΠΤΑ): 15’

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην επόμενη δραστηριότητα μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για το υπόβαθρο των καταστημάτων από πρώτο χέρι και από δεύτερο χέρι.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Είστε πελάτης καταστημάτων μεταχειρισμένων; Το δοκιμάσατε ποτέ;

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ

Σκεφτείτε τα πιθανά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της απόκτησης αντικειμένων από μεταχειρισμένα καταστήματα. – Γράψτε ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα που σκεφτήκατε.

ΜΑΘΕΤΕ

ΤΑ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΑ

Όλα όσα είχαν ένας ή περισσότεροι προηγούμενοι κάτοχοι θεωρούνται μεταχειρισμένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Είναι πολύ συνηθισμένο να «κληρονομούμε» ρούχα από μεγαλύτερους αδελφούς ή αδελφές ή συγγενείς, ένα σπίτι, ένα όχημα… σε πολλές περιπτώσεις αυτό γίνεται χωρίς την ανάγκη οικονομικής διαμεσολάβησης. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ανταλλαγής χρημάτων με άτυπο τρόπο (μέσω παζαριών, πωλήσεων γκαράζ, παζάρι) ή μέσω καταστημάτων αφιερωμένων στην πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων ή δημοπρασιών. Η πώληση αυτών των προϊόντων γίνεται με την εκτίμηση της αρχικής τιμής πώλησης με έκπτωση, η οποία εξαρτάται από το κράτος, τα χέρια που έχει περάσει και τον τύπο του άρθρου που είναι. Η προέλευση των μεταχειρισμένων καταστημάτων προέρχεται από την πρόθεση διαφορετικών ανθρώπων να μεταμορφώσουν τη βιομηχανία, που ασχολείται με τη δημιουργία λιγότερο επιβλαβών επιπτώσεων στο περιβάλλον. Ήταν ένα κίνημα που ακολουθούσαν συχνά ομάδες μειονοτήτων.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ

Σκεφτείτε την κοινωνική αξία των μεταχειρισμένων αντικειμένων στον πολιτισμό σας και σε αυτήν τη χώρα, όπου βρίσκεστε τώρα. Γράψτε τα κοινά σημεία και τις κύριες διαφορές;